Thema: Adviseren

Schein, Edgar, Procesadvisering, Amsterdam, Uitgeverij Nieuwezijds, 2000, ISBN 90 5712 071 2

De wijze waarop een adviseur van moment tot moment wil functioneren, is van groot belang voor het feitelijke succes van de advisering. De adviseur moet onderscheid kunnen maken tussen:

  • Vanuit zijn of haar positie als expert de cliënt vertellen wat er moet gebeuren.
  • Het verkopen van oplossingen die zijn of haar voorkeur genieten.
  • Bij de cliënt een proces op gang brengen dat aan het einde van de relatie volgens beiden de cliënt heeft geholpen.

Deze drie basismodellen houden in dat de belangrijkste functie van de advisering het helpen van de cliënt is. De nadruk in dit klassieke boek van Edgar Schein over advisering ligt op het "proces", omdat de manier waarop in de interactie tussen personen en groepen dingen worden gedaan belangrijker is dan wat er wordt gedaan. Via het hoe, oftewel het "proces", wordt doorgaans duidelijker overgebracht wat wij werkelijk bedoelen dan via de inhoud van hetgeen wij zeggen.

"Schein is adviseur in hart en nieren en stelt in dit boek al zijn kennis en ervaring die hij in 40jaar vallen en opstaan heeft opgedaan ter beschikking. Hij doet dit op zijn eigen kenmerkende, heldere manier: geen kant en klare recepten, wel visie, boeiende, soms zelfs confronterende toetsvragen en beeldende casuïstiek waarin hij het analyseren van zijn eigen valkuilen niet uit de weg gaat. Het boek is een must voor elke interne en externe adviseur, coach of mentor die echt wil helpen!" (Management en Literatuur)

Ga terug