Thema: Veranderingen

Johnson, Spencer & Blanchard Kenneth, Wie heeft mijn kaas gepikt?, Antwerpen, Business Contact, 2006, ISBN 90 254 1387 0

Veranderingen gaan snel tegenwoordig, en komen vaak onverwacht. Hoe speelt u daarop in? Ziet u veranderingen als een uitdaging of wordt u erdoor verlamd? Alle vier de personages in Wie heeft mijn kaas gepikt? Worden geconfronteerd met snelle veranderingen, alle vier reageren zij anders als hun kaas plotseling op is. "Kaas" is in dit geval de metafoor voor wat we in het leven nastreven: een interessante baan, een warme relatie, geld, bezit, gezondheid en spiritueel evenwicht. Hebben we onze "kaas" gevonden, dan is de neiging groot ons eraan vast te klampen. Maar de voorraad kaas is niet onuitputtelijk. Een bedrijf reorganiseert, een partner gaat ervandoor, ziekte slaat toe en zekerheden ontvallen ons. Johnson en Blanchard gaan in op de angst die veranderingen veroorzaken, laten zien hoe u die met succes overwint, en hoe u uit veranderingen nieuwe kansen schept, zowel zakelijk als privé.

Loeve, Martin, De Change Maker, Zaltbommel, Uitgeverij Thema, 2004, ISBN 90 587 1015 7

Er wordt heel wat geschreven over "veranderen" en verandermanagement. Of het nu gaat om veranderingen bij individuen, binnen afdelingen of verandermanagement van complete organisaties. Sommige schrijvers overladen hun lezers met theorie en vergeten de vertaling te maken naar de praktijk. Anderen pakken het veranderen veel te groots en complex aan of beperken zich tot verandertrajecten bij grote organisaties.
Dit boek is anders. Het is een how-to-guide op het gebied van verandermanagement voor iedereen die doelbewust wil veranderen of vernieuwen. En dat veranderen hoeft niet altijd "groots en meeslepend" te zijn. Integendeel, beheersbaarheid is het sleutelwoord. Dit boek gaat dan ook over het doelgericht managen van veranderingen bij kleinschalige trajecten, en is bedoeld voor zelfstandige ondernemers, managers en studenten die zelf de touwtjes in handen willen houden. Personen die niet passief een verandering willen ondergaan, maar daar zelf een nadrukkelijke rol in willen vervullen: Change Makers.

Ga terug