Thema: Trainen

De Galan, K., Trainen, een praktijkgids, 2003

Ben je benieuwd hoe je ervoor kunt zorgen dat je training aanslaat bij weerspannige deelnemers? Hoe je een afwisselend en effectief programma kunt ontwerpen waarbij je rekening houdt met de verschillende leerstijlen in de groep? Ben je wel eens "gekilled" door de groep en wil je lezen hoe dat komt? Op deze en nog veel meer vragen geeft Trainen een praktijkgids een antwoord. Het boek behandelt de belangrijkste aspecten van het vak van trainer. Het biedt theoretische uitleg en een schat aan praktijkvoorbeelden en toelichtingen. Het bevat bovendien checklists en voorbeelden van oefeningen.

De Galan, K., Trainingen ontwerpen, Pearson Education, 2007

Wil je lekker werken in een training en ervaren dat deelnemers daadwerkelijk iets leren? Is je schrikbeeld een vermoeide en passieve groep waar het meeste langs af glijdt? Geen nood je kunt zoveel bereiken met het juiste programma. In dit boek ontdek je hoe je een training kunt ontwerpen die werkt vanaf het eerste idee tot de uiteindelijke uitvoering. Je leest onder meer hoe je:

1. deelnemers verleidt tot leren door in te spelen op hun pijn en verlangen;
2. omgaat met opdrachtgevers die iets anders willen dan je deelnemers;
3. echt resultaat bereikt door te werken vanuit de successpiraal;
4. een gestroomlijnde en doelgerichte training krijgt door te ontwerpen vanuit de kernoefening.

Het boek bevat volop cases en oefeningen waarmee je de inhoud direct kunt toepassen. De checklistwaaier bevat de belangrijkste stappen voor intake, ontwerp en uitvoering van de training. Op de dvd staan inspirerende videofragmenten die laten zien wat de essentie van goed trainen is.

Ga terug